News | Trans Atlas

Експедитор або перевізник: кому віддати перевагу?

Якщо перевізник хороший, а експедитор - поганий, то слід вибрати першого. Якщо перевізник поганий, а експедитор - хороший, то другого. Ніби вибір простий.

Міжнародні перевезення або національні - вибирати підрядника потрібно ретельно!

Але як визначитися, коли хороші обидва претенденти? Як вибрати з двох, здавалося б, рівноцінних варіантів?

Справа в тому, що варіанти ці не рівноцінні. Незважаючи на те, що обидві компанії роблять, по суті, одну й ту ж роботу. Різниця - в деталях і дрібницях. У міжнародних вантажоперевезеннях дрібниці ці часто коштують великих грошей, а деталі багато в чому визначають успіх перевезення в цілому.

Секрет перший: довжина ланцюжка з транспортних підрядників

Експедитор - це компанія-організатор. Ви говорите, що вам потрібно відвезти і куди. Експедитор сам наймає перевізників і вирішує всі проблеми, які виникають по ходу справи. Наприклад, якщо у одного перевізника немає, і в найближчий місяць не передбачається вільної машини, то він знайде її в іншого і погодить з ним умови перевезення.

Перевізник - компанія, яка все робить сама. Вантажить ваш товар в свій транспорт, використовує свої причепи, рефрижератори, тенти і буси. Перевізник сам вирішує всі виникаючі питання і несе особисту відповідальність. Міжнародні перевезення до того ж зобов’язують перевізника мати ліцензії на міжнародні перевезення, відповідні дозволи та відповідати безлічі вимог.

Висновок: у міжнародних перевезеннях вантажів чим довшим буде ланцюжок посередників, тим більше в ньому слабких місць.

Секрет другий: ціна міжнародного перевезення або фрахт

Важливо зрозуміти, що працювати Ви, так чи інакше, будете з перевізником. Саме він буде перевозити Ваш вантаж. Експедитор для нього - такий же клієнт, як і ви. Тому звертаючись до перевізника безпосередньо, ви можете отримати ціну таку ж або навіть нижчу, ніж у експедитора..

Експедитор працює виключно за комісійну винагороду: різницю між фрахтом, який він купив у перевізника, і фрахтом, який він продав своєму клієнтові. Як правило, це 100-500 євро за один вантаж. Експедитор надасть вам послуг не більше, ніж на цю суму, і тільки цією сумою він ризикує.

У великих експедиторів ціни вищі. Адже платити доводиться не тільки за саму роботу, але і за їхню кваліфікацію.

Перевізник працює на весь фрахт. Він багато витрачає, ризикує і фрахтом в цілому, і своїм обладнанням: машинами, причепами. У міжнародних перевезеннях він витрачається на ліцензії, страхування та дозволи. Усе це дуже дисциплінує перевізника. Вироблена роками чіткість дій, відповідальність та професіоналізм дуже вигідні клієнту-власнику вантажу або експедитору.

Секрет третій: спілкування з клієнтом

Оскільки експедитору, як посереднику між вантажовласником і перевізником, важливо набрати об’єм замовлень, то він, як правило, ввічливий, дуже терплячий і готовий виконувати всі ваші забаганки.

Для перевізника ж головне - не стояти, а постійно обертати свій транспорт і обладнання. Тому він лаконічний і розмов «по душах» не веде.

Натомість, в транспортній компанії ви завжди отримаєте чітку готову відповідь про наявність автомобіля під Ваш вантаж, які потрібні документи, страхування. Зроблять миттєвий точний розрахунок Вашого перевезення і проконсультують по всіх особливостях замовлення.

Інформація, яку ви можете отримати у перевізника, завжди точна і своєчасна. Якщо у Вас є гроші, Ви їх вчасно платите і у вас регулярний вантажопотік, перевізник буде дуже старатися виконати Ваше замовлення на високому рівні.

Висновок: перевізник більше зосереджений на виконанні справи, ніж на тонкощах спілкування.

Тож, Кого вибрати: експедитора або перевізника? - вирішувати Вам.

Якщо Вам потрібне оперативне вирішення робочих питань в дорозі, Ви готові до адекватних цін і конструктивних розмов, то залишайте заявку на міжнародні перевезення та розрахунок ціни!

Сервіси

Оперативні і координаційні послуги при перевезені вантажів

Послуги по ремонту і обслуговуванню автомобілів

Ми пропонуємо перевезення вантажів ADR, FRC

Купуйте автомобілі і запчастини, чи залишайте власні повідомлення

Коротко про нас

Наша компанія ПП "Транс- Атлас" вже більше 10 років працює на ринку транспортних послуг країн Європи та СНД і є одним з лідерів серед компаній Західної України в області автомобільних міжнародних вантажних перевезень. За час свого існування Компанія значно розширила існуючий парк вантажних автомобілів, примножила кількість партнерів, напрацювала значний досвід у сфері вантажних перевезень і зарекомендувала себе, як підприємство, яке може надавати щодня велика кількість автомобілів під завантаження в різних напрямках.