Для того, щоб товар був допущений до перевезення і прибув на місце в належному вигляді і якості, необхідно дотримуватися таких правил транспортування м'яса:
Транспортні засоби, які надає вантажоперевізник, в обов'язковому порядку повинні пройти санітарну обробку і мати при собі документ, що засвідчує це. Також автомобілі, зокрема, фургони, де буде зберігатися вантаж або рефрижератори повинні бути опломбовані відправником. Це дозволить переконатися в належній якості вантажу при отриманні або, навпаки.
Для цих цілей використовуються такі різновиди транспортних засобів:
До кожного різновиду м'яса є ряд особливих вимог при транспортуванні, які обов'язково потрібно дотримуватися:
Транспортна компанія і, зокрема водій, повинні мати при собі санітарний паспорт на кожен автомобіль, за допомогою якого виконується міжнародні доставка м'ясних виробів. Про вимоги і правила перевезення продуктів харчування між країнами ми писали. Такий сертифікат видається Держфітослужбою України і є актуальним протягом тривалого періоду часу - до півроку.
М'ясні вироби не будуть допущені до перевезення у тому випадку, якщо у транспортній компанії будуть відсутні необхідні ветеринарні свідоцтва. Їх потрібно отримувати як безпосередньо для перевезення м'ясних продуктів, так і сирих тваринних виробів. Не можна обійтися і без накладної або ТТН.
Впроваджено певні правила перевезення м'яса, відповідно до яких, допускається зберігання і доставка різних видів продукції окремо.
Таким чином забороняється одночасно зберігати: