News | Trans Atlas

Перевезення деяких типів вантажу вимагає підтримки певного температурного режиму. Це в основному продукти харчування, які доставляються не тільки у віддалені  області країни, а й в інші країни. З цією метою використовуються спеціальні типи причепів: ізотермічні і рефрижератори.

Їх призначення практично однакове, проте істотно відрізняються можливості. Тому для того щоб визначитися з вибором фургона, необхідно проаналізувати характеристики товару і умови доставки.

У чому їх відмінність і для чого призначений кожен з них?

Основною відмінністю рефрижератора від ізотермічного фургона є те, що він представляє собою мобільну холодильну установку. Тобто він підтримує протягом тривалого часу задану температуру за допомогою спеціального пристрою, а не завдяки особливій конструкції стінок фургона, як у випадку з ізотермом.

Ізотерм

  • Ізотермічний кузов являє собою герметичну систему, в якій постійна температура підтримується завдяки шару теплоізоляційного матеріалу. Власних холодильних установок в ньому немає, тому особливого значення при використанні Ізотерм набуває дотримання температурних умов під час навантаження. Іноді в ізотермічних кузовах охолодження відбувається за допомогою сухого льоду.
  • Для вантажів, що вимагають сильного охолодження в дорозі, ізотерм непридатний. У таких ситуаціях використовуються рефрижератори.

Рефрижератор

Рефрижератор - це ізотермічний кузов з встановленою всередині холодильною установкою. У рефрижераторах перевозяться заморожені овочі і фрукти, м'ясо, риба і молочні продукти. Свіжі овочі та фрукти влітку також можуть перевозитися в рефрижераторах, якщо мова йде про транспортування на тривалі відстані в Європу.

  • Бувають і зворотні ситуації, коли вантаж потрібно не охолоджувати, а обігрівати. Тоді використовуються рефрижератори з тепловими установками. У них в холодну пору року перевозяться консерви, соки, вина і ін.
  • Вибір рефрижератора або ізотерма може диктуватися і погодними умовами «за бортом». Наприклад, заморожені продукти взимку допустимо перевозити в ізотермічному кузові.

Висновок

У цілому, ізотермічні вантажівки стануть ідеальним варіантом для перевезення вантажів, які не потребують дотримання дуже суворих температурних умов, а також для доставки на невеликі відстані.

 У випадках, коли повинні підтримуватися дуже низькі або дуже високі температури, або під час перевезення на тривалі відстані рекомендується використання рефрижераторів.

Хто правильно визначить тип кузова для перевезення?

Щоб Ваш швидкопсувний вантаж був правильно транспортований, потрібно звернутися до логістів компанії ПП «Транс-Атлас».

Саме наші логісти зможуть чітко підібрати необхідний вид транспорту, а також нададуть іншу важливу інформацію для міжнародного вантажоперевезення:

  • необхідна документація
  • варіант страхування
  • вартість перевезення
    Організуємо рефрижераторні перевезення - ЗАМОВИТИ ТУТ!

 

Сервіси

Оперативні і координаційні послуги при перевезені вантажів

Послуги по ремонту і обслуговуванню автомобілів

Ми пропонуємо перевезення вантажів ADR, FRC

Купуйте автомобілі і запчастини, чи залишайте власні повідомлення

Коротко про нас

Наша компанія ПП "Транс- Атлас" вже більше 10 років працює на ринку транспортних послуг країн Європи та СНД і є одним з лідерів серед компаній Західної України в області автомобільних міжнародних вантажних перевезень. За час свого існування Компанія значно розширила існуючий парк вантажних автомобілів, примножила кількість партнерів, напрацювала значний досвід у сфері вантажних перевезень і зарекомендувала себе, як підприємство, яке може надавати щодня велика кількість автомобілів під завантаження в різних напрямках.